- Beneficiile consumului de alimente fermentate
- Tipuri de alimente fermentate
- Cum să fermentezi alimente acasă
- Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
- Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
- II. Beneficiile consumului de alimente fermentate
- III. Tipuri de alimente fermentate
- IV. Cum să fermentezi alimente acasă
- V. Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
- VI. Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
- Întrebări de uzanta
- VIII.
- Beneficiile consumului de alimente fermentate
- Tipuri de alimente fermentate
- Cum să fermentezi alimente acasă
- Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
- Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
- Întrebare și răspuns
Alimentele fermentate sunt un alcatuire de bază al dietei vegane tradiționale și din motive întemeiate. Sunt o sursă bogată de probiotice, orisicare sunt bacterii vii orisicare pot a proteja la îmbunătățirea sănătății intestinale. În aiest editorial, vom dialoga inspre beneficiile consumului de alimente fermentate asupra vegani, inspre diferitele tipuri de alimente fermentate disponibile și inspre cum să fermentați alimentele acasă. De asemanat, vom darui sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate și vom dialoga inspre potențialele echipament secundare ale consumului de alimente fermentate.
Beneficiile consumului de alimente fermentate
Alimentele fermentate oferă o in-sirare de beneficii asupra vegani, inclusiv:
* Îmbunătățirea sănătății intestinale: Probioticele ajută la menținerea unui intelepciune sănătos al bacteriilor din intern, orisicare eventual a proteja la îmbunătățirea digestiei, la reducerea inflamației și la creșterea imunității.
* Pericol slab de zacea cronice: S-a dovedit că alimentele fermentate reduc riscul unui număr de zacea cronice, inclusiv zacea de inimă, neoplasm și boaladezahar.
* Absorbție crescută a nutrienților: alimentele fermentate pot a proteja la îmbunătățirea absorbției nutrienților din alte alimente, cum ar fi vitaminele, mineralele și aminoacizii.
* Niveluri de barbatie îmbunătățite: Probioticele pot a proteja la creșterea nivelului de barbatie printru îmbunătățirea digestiei și reducerea inflamației.
* Dispoziție îmbunătățită: S-a dovedit că probioticele îmbunătățesc starea de butanol; printru reducerea stresului și a anxietății.
Tipuri de alimente fermentate
Există multe tipuri diferite de alimente fermentate de orisicare veganii se pot a incanta, inclusiv:
* Iaurt: Iaurtul este un metah lactat alterat orisicare este obținut printru adăugarea de bacterii vii în buruiana-de-friguri. Este o sursă bună de probiotice, proteine și calciu.
* Kefir: Kefirul este o băutură din buruiana-de-friguri alterat orisicare se fagadui printru adăugarea de boabe de chefir în buruiana-de-friguri. Este o sursă bună de probiotice, proteine și calciu.
* Kombucha: Kombucha este o băutură de ceai fermentată orisicare se fagadui printru adăugarea unui SCOBY (cultură simbiotică de bacterii și lepadatura) la ceai. Este o sursă bună de probiotice, antioxidanți și vitamine B.
* Curechi murata: Curechi murata este o aliment de curechi fermentata orisicare se fagadui printru sararea si fermentarea varzei. Este o sursă bună de probiotice, citrina și fibre.
* Kimchi: Kimchi este un fel de mâncare coreeană fermentată orisicare se fagadui printru sărarea și fermentarea varzei, ridichilor și a altor legume. Este o sursă bună de probiotice, citrina și fibre.
* Tempeh: Tempeh este un metah din boabe de fasole-japoneza fermentate orisicare este obținut printru fermentarea boabelor de fasole-japoneza cu un musita ilustru Rhizopus oligosporus. Este o sursă bună de proteine, lama și fibre.
* Miso: Miso este o pastă de fasole-japoneza fermentată orisicare este obținută printru fermentarea boabelor de fasole-japoneza cu un musita ilustru Aspergillus oryzae. Este o sursă bună de proteine, lama și fibre.
Cum să fermentezi alimente acasă
Fermentarea alimentelor acasă este o regim simplă și ușoară de a adăuga mai multe probiotice în chibzuiala ta. Iată câteva sfaturi asupra fermentarea alimentelor acasă:
* Alegeți ingredientele potrivite: Nu toate alimentele sunt potrivite asupra imputire. Unele scrutin bune asupra imputire includ legume, fructe, produse lactate și leguminoase.
* Pregătiți ingredientele: spălați și tăiați ingredientele în bucăți a se micsora. Dacă fermentați legume, eventual doriți să le albiți mai întâi asupra anula o portiune din amărăciune.
* Adăugați cunostinte starter: cunostinte starter este cea orisicare va a se face ingredientele într-un mancare alterat. Puteți a servi o cultură de ostilitate cumpărată din pravalie sau puteți fagadui propria dvs. folosind un starter de coca sau boabe de chefir.
* Fermentați alimentele: Procesul de fermentație eventual dainui de la câteva existenta la câteva săptămâni, în funcție de tipul de alimente pe orisicare o fermentați.
* Depozitați alimentele fermentate: Odată ce procesul de fermentație este încheiat, puteți păstra alimentele fermentate în frigider anotimp de până la câteva luni.
Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
Apoi când alegeți alimente fermentate, musai să aveți în aspect câteva lucruri:
* Căutați alimente orisicare sunt fermentate în mod copil din flori: multe alimente fermentate sunt făcute cu spor de zahăr sau slatina. Căutați alimente orisicare sunt fermentate în mod copil din flori fără adăugarea acestor ingrediente.
* Alegeți alimente orisicare sunt făcute cu ingrediente de înaltă nota: calitatea ingredientelor utilizate într-un mancare alterat va a se prosti calitatea produsului circumscris. Alegeți alimente orisicare sunt făcute cu ingrediente proaspete, de înaltă nota.
* Citiți cu atenție inventar de ingrediente: Unele alimente fermentate pot conține ingrediente adăugate, cum ar fi zahăr, slatina sau conservanți. Citiți cu atenție inventar de ingrediente asupra a vă insarcina că vă simțiți lesnicios cu ingredientele din alimente.
Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
Caracteristică | Alimente Fermentate |
---|---|
Probioticele | Chefir, iaurt, kimchi, varză murată, kombucha |
Veganism | Tempeh, miso, natto, pâine cu coca |
Sănătatea intestinală | Îmbunătățirea digestiei, reducerea inflamației, creșterea imunității |
Digerare | Meteorism redusă, constipație, defecatie |
II. Beneficiile consumului de alimente fermentate
Alimentele fermentate sunt o sursă excelentă de probiotice, orisicare sunt bacterii vii orisicare sunt benefice asupra sănătatea intestinului. Probioticele ajută la menținerea unui intelepciune sănătos al bacteriilor din intern, ceea ce eventual a proteja la îmbunătățirea digestiei, la reducerea inflamației și la creșterea imunității.
Pe lângă probiotice, alimentele fermentate conțin și o in-sirare de alți nutrienți orisicare sunt esențiali asupra o sănătate bună, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți.
Unele printre beneficiile specifice ale consumului de alimente fermentate includ:
- Digerare îmbunătățită
- Inflamație redusă
- Imunitatea sporită
- Pericol slab de zacea cronice
- Dispoziție și niveluri de barbatie îmbunătățite
Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă îmbunătăți sănătatea intestinală și sănătatea generală, alimentele fermentate sunt o opțiune excelentă. Sunt delicioase, hrănitoare și ușor de adăugat în chibzuiala ta.
III. Tipuri de alimente fermentate
Există multe tipuri diferite de alimente fermentate, cine cu aromă și configuratie nutrițional incomparabil. Unele printre cele mai impoporare alimente fermentate includ:
Iaurt: Iaurtul este un metah lactat alterat orisicare este obținut printru adăugarea de bacterii benefice în buruiana-de-friguri. Este o sursă bună de proteine, calciu și probiotice.
Kefir: Kefirul este o băutură de buruiana-de-friguri alterat orisicare este făcută din boabe de chefir. Kefirul este asemănător cu iaurtul în ceea ce privește conținutul său nutrițional, dar are o aromă ușor diferită.
Kombucha: Kombucha este o băutură de ceai fermentată orisicare se fagadui printru adăugarea unui SCOBY (cultură simbiotică de bacterii și lepadatura) la ceai. Kombucha este o sursă bună de probiotice și antioxidanți.
Kimchi: Kimchi este un fel de mâncare de varză fermentată orisicare este poporal în bucătăria coreeană. Kimchi este o sursă bună de probiotice, vitamine și minerale.
Varză murată: Curechi murată este un fel de mâncare de varză fermentată orisicare este asemenea cu kimchi-ul. Curechi murată este o sursă bună de probiotice, vitamine și minerale.
Tempeh: Tempeh este un metah din boabe de fasole-japoneza fermentată orisicare este poporal în bucătăria indoneziană. Tempeh este o sursă bună de proteine, fibre și lama.
Natto: Natto este un metah de fasole-japoneza alterat orisicare este poporal în bucătăria japoneză. Natto este o sursă bună de proteine, fibre și lama.
Legume uscate fermentate: Legumele uscate fermentate sunt un tip de hrană fermentată orisicare este obținută printru uscarea legumelor în saramură. Legumele uscate fermentate sunt o sursă bună de probiotice, vitamine și minerale.
Acestea sunt abia câteva printre numeroasele tipuri diferite de alimente fermentate orisicare sunt disponibile. Încorporând o multi-lateralitate de alimente fermentate în chibzuiala dumneavoastră, vă puteți îmbunătăți sănătatea intestinală și bunăstarea generală.
IV. Cum să fermentezi alimente acasă
Fermentarea alimentelor acasă este o regim excelentă de a adăuga probiotice și alte bacterii benefice în chibzuiala ta. Este, de asemanat, o regim distractivă și ușoară de a a proba arome și texturi noi. Iată câteva sfaturi asupra fermentarea alimentelor acasă:
Începeți cu un ambianta adevarat. Asigurați-vă că mâinile, ustensilele și suprafețele de ravna sunt curate înainte de a începe să fermentați. Cest ravna va a proteja la prevenirea creșterii bacteriilor dăunătoare.
Utilizați ingrediente proaspete, de înaltă nota. Calitatea ingredientelor tale va a se prosti intocmai calitatea alimentelor fermentate. Alegeți fructe și legume orisicare sunt coapte și proaspete și utilizați slatina de înaltă nota.
Urmați o rețetă de încredere. Există multe moduri diferite de a se sarbezi alimentele, așa că este considerabil să găsești o rețetă în orisicare ai încredere. Asigurați-vă că urmați cu atenție rețeta, ciuda aiest ravna vă va a proteja să vă asigurați că alimentele fermentate sunt sigure asupra a costisi consumate.
Fii răbdător. Fermentarea necesită anotimp. Nu te deprima dacă alimentele tale fermentate nu au un dorinta bun actualmente. Dă-le anotimp să fermenteze și să-și dezvolte aromele.
Iată câteva sfaturi specifice asupra fermentarea diferitelor tipuri de alimente:
Catre a se sarbezi legumele, puteți a servi o saramură de slatina sau o soluție de oțet. Catre o saramură, dizolvați 2 linguri de slatina în 1 kilogram de apă. Catre o soluție de oțet, amestecați 1 portiune oțet cu 3 părți apă. Puneți legumele într-un gavanos sau un gavanos, acoperiți cu soluție de saramură sau oțet și îngrășați legumele cu o taler sau un gavanos continut cu apă. Lăsați legumele la alterat 2-4 săptămâni, în funcție de tipul de legumă.
Catre a se sarbezi fructele, puteți a servi un mied de zahăr sau o soluție de dulceata. Catre un mied de zahăr, dizolvați 1 cană de zahăr în 1 kilogram de apă. Catre o soluție de dulceata, amestecați 1 portiune dulceata cu 3 părți apă. Puneți fructele într-un gavanos sau un gavanos, acoperiți cu mied sau soluție de dulceata și îngreunați fructele cu o taler sau un gavanos continut cu apă. Lăsați fructele să fermenteze 2-4 săptămâni, în funcție de tipul de poama.
Catre a se sarbezi produsele lactate, puteți a servi o cultură starter. O cultură inițială este o microb orisicare ajută la transformarea lactozei din buruiana-de-friguri în acid lactic. Puteți cumpăra culturi inițiale online sau de la unele magazine naturiste. Catre a se sarbezi produsele lactate, încălziți laptele la 110 ° F (43 ° C). Adăugați cunostinte starter și amestecați asupra a lovi. Acoperiți laptele și lăsați-l la alterat 8-12 ore, sau până când s-a îngroșat și a amanuntit o aromă acidulată.
Catre a se sarbezi carnea, puteți a servi un frec secetos sau o saramură umedă. Catre o frictiune uscată, amestecați mirodeniile, ierburile și sarea. Frecați amestecul asupra toată carnea și lăsați-o să steluta anotimp de 2-4 ore, sau asupra bezna. Catre o saramură umedă, dizolvați sarea în apă. Aseza carnea în saramură și lasă-o la plamadit 2-4 existenta, răsturnând carnea din când în când.
Alimentele fermentate sunt o regim delicioasă și sănătoasă de a adăuga probiotice și alte bacterii benefice în chibzuiala ta. Cu puțină răbdare și câteva ingrediente de bază, îți poți dospi cu ușurință propriile alimente acasă.
V. Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
Apoi când alegeți alimente fermentate, există câteva lucruri de orisicare musai să aveți în aspect.
- Căutați alimente orisicare sunt fermentate în mod copil din flori. Multe alimente fermentate sunt făcute cu spor de zahăr sau slatina, orisicare pot fi nesănătoase în cantități elogia. Căutați alimente orisicare sunt fermentate printr-un cauza copil din flori, cum ar fi lacto-fermentarea sau fermentarea chefirului.
- Alegeți alimente bogate în probiotice. Probioticele sunt bacterii vii orisicare sunt bune asupra sănătatea intestinală. Căutați alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, chefirul și curechi murată.
- Evitați alimentele bogate în natriu. Unele alimente fermentate, cum ar fi murăturile și curechi murată, pot asupri un conținut considerabil de natriu. Dacă urmăriți aportul de natriu, alegeți alimente fermentate orisicare au un conținut scăzut de natriu.
- Păstrați alimentele fermentate în mod corespunzător. Alimentele fermentate sunt perisabile și musai păstrate la frigider. Asigurați-vă că le mâncați în câteva săptămâni de la gaura.
VI. Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
În anotimp ce alimentele fermentate sunt în ansamblu sigure asupra majoritatea oamenilor, există unele echipament secundare potențiale de orisicare musai să fii conștient. Acestea includ:
- Gaze și meteorism
- Cufureala
- Greaţă
- Dureri de cap
- Erupții cutanate
Dacă aveți orisicine printre aceste reacții adverse după ce ați muncit alimente fermentate, este considerabil să încetați să le consumați și să discutați cu medicul dumneavoastră.
În unele cazuri, persoanele cu un trupa imunitar slăbit pot fi mai susceptibile la efectele secundare ale alimentelor fermentate. Dacă aveți un trupa imunitar slăbit, este considerabil să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a mânca alimente fermentate.
Întrebări de uzanta
Î: Ce sunt alimentele fermentate?
R: Alimentele fermentate sunt alimente orisicare au proin fermentate intenționat sau descompuse de bacterii sau drojdii. Cest cauza pricinui acid lactic, orisicare conferă alimentelor fermentate mireasma lor acidulată caracteristică. Alimentele fermentate sunt, de asemanat, o sursă bună de probiotice, orisicare sunt bacterii vii orisicare pot a proteja la îmbunătățirea sănătății intestinale.
Î: Cine sunt beneficiile consumului de alimente fermentate?
R: Există multe beneficii potențiale ale consumului de alimente fermentate, inclusiv:
* Îmbunătățirea sănătății intestinale: Probioticele pot a proteja la îmbunătățirea sănătății intestinale printru reducerea inflamației, creșterea imunității și reglarea digestiei.
* Pericol slab de zacea cronice: alimentele fermentate au proin asociate cu un nesi-guranta slab de zacea cronice, cum ar fi bolile de pantece, cancerul și diabetul.
* Niveluri crescute de barbatie: Alimentele fermentate pot a proteja la imbunatatirea nivelului de barbatie, oferind organismului nutrienti esentiali si stimuland metabolismul.
* Îmbunătățirea sănătății pielii: Probioticele pot a proteja la îmbunătățirea sănătății pielii printru reducerea inflamației și promovarea creșterii celulelor sănătoase ale pielii.
Î: Cine sunt câteva exemple de alimente fermentate?
R: Câteva exemple comune de alimente fermentate includ:
* Iaurt
* Chefir
* Kimchi
* Varză murată
* Tempeh
* Miso
* Natto
* Kombucha
Î: Cum pot încorpora mai multe alimente fermentate în chibzuiala mea?
R: Există multe moduri de a încorpora mai multe alimente fermentate în chibzuiala ta. Iată câteva sfaturi:
* Adăugați iaurt sau chefir la cerealele sau smoothie-ul asupra breakfast.
* Acoperiți salatele cu kimchi sau varză murată.
* Faceți un burger cu tempeh sau tofu în loc de hant.
* Adăugați pasta de miso în supe sau tocane.
* Fă-ți propriul kombucha acasă.
Î: Există echipament secundare la consumul de alimente fermentate?
R: În ansamblu, alimentele fermentate sunt sigure de muncit. Cu toate acestea, unii lume pot asistenta echipament secundare, cum ar fi gaze, meteorism sau defecatie. Dacă aveți orisicine printre aceste reacții adverse, este considerabil să reduceți aportul de alimente fermentate și să discutați cu medicul dumneavoastră.
Î: Există anumite grupuri de lume orisicare ar cere să evite alimentele fermentate?
R: Persoanele cu un trupa imunitar slăbit, cum ar fi cei cu neoplasm sau HIV, ar cere să evite consumul de alimente fermentate crude. Cest ravna se datorează faptului că alimentele fermentate crude pot conține bacterii dăunătoare orisicare pot a zadari intoxicații intretinere.
Î: Cine este viitorul alimentelor fermentate?
R: Viitorul alimentelor fermentate este fosforescent. Pe măsură ce se efectuează mai multe cercetări cu cautatura la beneficiile asupra sănătate ale alimentelor fermentate, popularitatea lor este pesemne să continue să crească. Această creștere va fi determinată atât de consumatorii orisicare caută opțiuni mai sănătoase, cât și de producătorii de alimente orisicare caută noi modalități de a adăuga natura produselor lor.
VIII.
Alimentele fermentate sunt un mancister sănătos asupra orisicare dietă și pot fi incantator de benefice asupra veganii orisicare nu primesc suficiente probiotice din chibzuiala lor. Alimentele fermentate sunt o sursă bună de probiotice, orisicare sunt microorganisme vii orisicare pot a proteja la îmbunătățirea sănătății intestinale și a digestiei. De asemanat, sunt o sursă bună de nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și antioxidanți. Dacă sunteți vegan, asigurați-vă că includeți alimente fermentate în chibzuiala dvs. asupra a a se bucura de beneficiile probioticelor și asupra a vă îmbunătăți sănătatea generală.
Alimentele fermentate sunt o regim excelentă asupra vegani de a obține probioticele de orisicare au greutate asupra o sănătate intestinală bună. Există multe tipuri diferite de alimente fermentate disponibile, conj încât veganii pot găsi cu ușurință putin ce le place. Alimentele fermentate sunt, de asemanat, o sursă bună de alți nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și antioxidanți.
Dacă sunteți vegan, asigurați-vă că includeți alimente fermentate în chibzuiala dvs. Sunt o regim sănătoasă și delicioasă de a vă îmbunătăți sănătatea intestinală și bunăstarea generală.
Alimentele fermentate sunt alimente orisicare au proin conservate în mod intenționat printru procesul de fermentație. Cest cauza implică creșterea bacteriilor benefice, a drojdiilor și a altor microorganisme pe alimente, ceea ce ajută la conservarea acestuia și la îmbunătățirea valorii rinichi nutritive.
Alimentele fermentate au proin consumate de secole de culturi din întreaga popor și actualmente se bucură de o renaștere a popularității datorită numeroaselor beneficii asupra sănătate. Alimentele fermentate sunt o sursă bogată de probiotice, orisicare sunt bacterii vii orisicare pot a proteja la îmbunătățirea sănătății intestinale și a digestiei. De asemanat, sunt o sursă bună de vitamine, minerale și antioxidanți.
Beneficiile consumului de alimente fermentate
Alimentele fermentate oferă o in-sirare de beneficii asupra sănătate, asupra orisicare:
- Sănătate intestinală îmbunătățită
- Funcția imunitară îmbunătățită
- Inflamație redusă
- Funcția cognitivă îmbunătățită
- Pericol slab de zacea cronice
Tipuri de alimente fermentate
Există multe tipuri diferite de alimente fermentate, inclusiv:
- Iaurt
- Chefir
- Kombucha
- Varză murată
- Kimchi
- Tempeh
- Miso
- Natto
Cum să fermentezi alimente acasă
Fermentarea alimentelor acasă este un cauza circa priceput și eventual fi o regim excelentă de a adăuga mai multe alimente fermentate în chibzuiala ta. Iată câteva sfaturi asupra fermentarea alimentelor acasă:
- Alegeți un mancare echilibrat asupra imputire. Unele opțiuni bune includ legume, fructe, produse lactate și leguminoase.
- Pregătiți mâncarea curățând-o și tăind-o în bucăți a se micsora.
- Adăugați o cultură inițială la mâncare. Aceasta eventual fi o cultură inițială comercială sau o cultură inițială de casă.
- Acoperiți mâncarea și lăsați-o să fermenteze la calduri camerei anotimp de 2-4 săptămâni.
- Păstrați alimentele fermentate la frigider.
Sfaturi asupra alegerea alimentelor fermentate
Apoi când alegeți alimente fermentate, musai să aveți în aspect câteva lucruri:
- Alegeți alimente fermentate orisicare sunt făcute cu ingrediente de înaltă nota.
- Alegeți alimente fermentate orisicare nu conțin zahăr adăugat, conservanți și alți aditivi.
- Alegeți alimente fermentate orisicare sunt făcute printr-un cauza tradițional de fermentație.
Echipament secundare ale consumului de alimente fermentate
Alimentele fermentate sunt, în ansamblu, sigure de muncit, dar unii lume pot asistenta echipament secundare, cum ar fi:
Aceste reacții adverse sunt de uzanta ușoare și dispar de la sine. Cu toate acestea, dacă aveți reacții adverse severe, cum ar fi vărsături sau dureri abdominale, ar cere să încetați să mâncați alimente fermentate și să consultați medicul.
Întrebare și răspuns
Î: Cine sunt cele mai bune alimente fermentate asupra vegani?
R: Unele printre cele mai bune alimente fermentate asupra vegani includ:
- Tempeh
- Miso
- Natto
- Varză murată
- Kimchi
Î: Câtă hrană fermentată ar cere să mănânc pe zi?
R: Nu există o suma fixă de alimente fermentate pe orisicare ar cere să o consumați pe zi. Cu toate acestea, o regulă de bază bună este să consumați 1-2 porții de alimente fermentate pe zi.
Î: Pot mânca alimente fermentate dacă am o boală autoimună?
R: Unii lume cu zacea autoimune pot asupri echipament secundare în leziune consumului de alimente fermentate. Dacă tu
0 cometariu